Ελένη-Μαρίνα Καλογήρου
DDS, MSc, PhD

Χειρουργός Οδοντίατρος με Ειδίκευση στη Στοματολογία

Η Δρ. Ελένη-Μαρίνα Καλογήρου είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης [ΜΔΕ (Master of Science)] στη Στοματολογία, στο αντικείμενο της οποίας έχει εκπονήσει Διδακτορική Διατριβή (PhD)

Από το 2022 διδάσκει σε τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όπου είναι η υπεύθυνη Καθηγήτρια των μαθημάτων Κυτταρικής Παθολογίας (Campus Αμαρουσίου) και Evidence Based HealthCare (Campus Αθήνας).

Είναι συγγραφέας σε 43 διεθνείς και ελληνικές δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει με 145 ομιλίες και ανακοινώσεις σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Είναι Βοηθός Σύνταξης του περιοδικού "ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ". Είναι Review Editor στα περιοδικά Frontiers in Immunology (section: Molecular Innate Immunity) και Frontiers in Oral Health (section: Oral Health Promotion), και μέλος του Editorial Board του Journal of Clinical and Experimental Dentistry. Έχει αποτελέσει κριτής επιστημονικών εργασιών σε πολλά περιοδικά, π.χ., Scientific Reports, Clinical Oral Investigations, Histopathology, European Journal of Dental Education, European Archives of Paediatric Dentistry, Special Care in Dentistry, κ.α.

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Στοματολογίας και της European Association of Oral Medicine. Από το 2022 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος.

Στο ιατρείο της στον Άλιμο αναλαμβάνει οδοντιατρικούς ασθενείς για εξειδικευμένα στοματολογικά περιστατικά.

Σπουδές

Επιστημονικές διακρίσεις